Az arckifejezésből ítélve lehet, hogy a maci is elsős lesz!

Szeptemberben újra megindul az élet az oktatási intézményekben. A sok ovis, és iskolás izgatottan teszi meg az első lépéseket a nyár nyugalmából a kiszámíthatóbb, napirenddel és feladatokkal teli hétköznapok felé.

Az interneten kutatgattam olyan cikkek után, amelyek a zökkenőmentesebb átálláshoz adnak segítséget iskolások szüleinek. Kiválasztottam kettőt, amelyek rám is inspirálóan hatottak.

1. Így csökkentsd az iskolakezdési stresszt!

A cikkben a szerző, Szigeti Réka sorra veszi azt a 10 dolgot, amelyet szülőként azért tehetünk, hogy visszaszorítsuk az iskolakezdéssel kapcsolatos stresszt. Konkrét cselekvési tervet ad a kezünkbe, amelyet a saját magunkkal való szembenézéssel, és az iskolakezdéssel való félelmeink tisztázásával kezd, és a első napi pozitív rituálé megtartásával zár le.

Habár már szeptember elsején túl vagyunk, a cikk számos gondolata adhat ötleteket, és remek beszélgetési alapot a gyermekünkkel a kezdeti nehézségeken túljutni.

A cikket itt érheted el:

http://www.sulinyugi.hu/aktualitasaink/33-vissza-az-iskolapadba-10-otlet-az-iskolakezdesi-stressz-kezelesere

2. A gondos tervezés és szervezés a nyugalmas iskolakezdés megalapozója

Remek cikkre bukkantam a Dormeo oldalán, amely 10 olyan tippet ad közre, amellyel nyugalmasan indulnak a fázósabb, morcosabb szeptemberi reggelek. Az írásban Susan Newman PhD. gyermeknevelési tanácsadó gondolatait találjuk, amelynek alapja a gondos előző napi előkészület (pl. gyors és egészséges reggeli készítése este, megtervezett esti menetrend, “kütyümentesség” lefekvés előtt fél órával lefekvés előtt stb.), és a pontos lebonyolítás (pl. internetes naptárak használata, gyerek iskolai életéről való tájékozottság stb.). Ezek segítségével gördülékenyebb az iskolás élet szülő és gyermek számára egyaránt.

Itt olvasható:

https://www.dormeo.hu/article/10-tipp-a-lenduletes-iskolakezdeshez

+1. És végezetül a saját mesém!

Írás közben jutott eszembe, hogy saját mesém – az Esti Mesi nyugit teremt című – a helyes esti szokásokra hívja fel a figyelmet, amely hozzájárul a sikeres napindításhoz.

Szeretettel ajánlom figyelmedbe a mesét, és a hozzá kapcsolódó feladatokat:

https://beacon.by/meses-onfejlesztes/esti-mesi-nyugit-teremt

Sikeres tanévkezdést kívánok!

Andrea