Töltsetek sok időt a természetben!

Már benne járunk rendesen az augusztusban, és lassan a nyakunkon az ősz. A mai írásomban összefoglalom azt a néhány cikket, amelyet a nyári hasznos időfelhasználás kapcsán írtam.

1. Három szuper nyári elfoglaltság gyermekeddel

Kronológiai sorrendben az első nyári témájú írásomban sátorépítést, bunker-gyártást és hűsítő italok kutyulását javasoltam neked és gyermekednek. Ha még kimaradt ez a nyaratokból, pótoljátok közösen, hiszen nagy a forróság, és ki ne örülne egy hűs itókának, vagy egy árnyas búvóhelynek.

A cikket itt tudod el- vagy újraolvasni: http://www.mesesonfejlesztes.hu/blog/3-szuper-otlet-nyari-megvalositasra/

2. A mese ötféle alkalmazása a nyári szünetben

Következő bejegyzésem sorra veszi a mesék alkalmazási lehetőségeit a meseolvasástól a képernyőn megjelenő meséig. Ötleteimmel segítek a mesék kiválasztásában, felhasználásában. Megtudhatod, hogyan lehet a “szájas mesét” a nyári kalandok összefoglalására használni.

Az általam kevéssé ajánlott képernyős mesék világában pedig az okosabb alkalmazást megvalósító tippeket ajánlok a figyelmedbe.

Ezen a linken tudod elérni a bejegyzést: http://www.mesesonfejlesztes.hu/blog/mese-es-szunido-a-mese-otfele-alkalmazasa-a-nyari-szunetben/

3. Olvasmánycsemegék a nyárra

Július végéhez közeledve megosztottam veled 10-10 ovisoknak és kisiskolásoknak szóló könyv listáját, hogy megkönnyítsem a válogatást a mai gyermekkönyvek között.

A cikk itt olvasható: http://www.mesesonfejlesztes.hu/blog/meses-nyari-olvasmanyok-ovodasoknak-es-kisiskolasoknak/

4. És hogy magadról se feledkezz meg…

Ezen a nyáron már két gyermeknevelési könyvet mutattam be könyvajánló formájában. Az egyik a tudatos jelenlétről, a másik pedig az igenközpontú nevelésről szól.

Ezeket itt éred el:

Gondolataim Amber Hatch Mindfulness szülőknek című könyvéről

http://www.mesesonfejlesztes.hu/blog/vedd-le-a-polcrol-konyves-kihivas-2021-6/

Tina Payne Bryson és Daniel Siegel egyik nagy sikerű közös művéről, az Igenközpontú nevelésről ezen a linken olvashatsz:

http://www.mesesonfejlesztes.hu/tanulok/vedd-le-a-polcrol-konyves-kihivas-2021-7/

Augusztusban pedig Vekerdy Tamás Érzelmi biztonság című könyve következik! Ha gondolod, tarts velem! Vegyük le együtt a polcról!

5. Nyári szünetben is a minél több együtt töltött közös idő!

Ez talán a legfontosabb tanácsom a szünetre! Töltsetek együtt gyermeke(i)ddel minél több közös időt, hogy évek múlva is szép emlékként álljon előttetek az idei nyár is! Pancsoljatok, építsetek bunkert, olvassatok mesét… és töltsetek sok-sok időt egymás társaságában!

További kellemes nyarat kívánok!

Andrea