Ilyenkor a legnagyobb kihívás: mosolygósabbá tenni a hétköznapokat!

Hogy telnek napjaim?

Arra gondoltam, szentelek egy bejegyzést az ősszel kapcsolatos élményeimnek, felfedezéseimnek. Szeretnélek körbevezetni a jelenleg engem foglalkoztató kihívások során.

Biztosan érezted már, hogy augusztus 31-el mintha elvágtak volna az ember életében egy kis zsinórkát. A nyár történelemmé lesz, az akkori életmódodat valósággal konzerválják. Szeptember 1-jén ott állsz reggel – körülötted mindenki nyüzsög valami újra készülve – és nem érted, hová lett a nyár, a szikrázó napsütés, és a vidámság.

Néhány hétig még nálad vendégeskednek a napsugarak, de szépen lassan átadják a helyet az esernyőnek, gumicsizmának és a melankolikus hangulatnak.

Nálam nemrég jött el ez a szürkébb, jókedv mentesebb időszak. Ezért arra gondoltam, ideje előkapni valami önfejlesztő segédanyagot, amely átsegít ezen a nehezebb perióduson. Nosza, előkaptam Szendrei Ádám: SzuperÉn című könyvét. Most tartok kb. a könyv felénél, és bizton állíthatom, jó választás volt a könyv polcról való leszedése, és hasznosítása. Erőt, lendületet tudtam meríteni belőle.

A másik munícióm Szabó Péter “A nehézségek nagy haszna” című videójának megtekintése volt. Péter őszinte önvallomásából rengeteget lehet tanulni. Úgy érzem, szükségem volt ebben az időszakban erre az inspiráló videós önfejlesztő anyagra.

Családi életünk az őszben

A megfázós időszak minket is megpróbál. A gyerekek extrém módon sokat vannak itthon különböző megbetegedések miatt. A hétköznapok nagyon sok időszervezési feladatot adnak, de egyben fejlesztenek is engem. Annának a házi feladatok pótlásánál segítek, valamint nyuszigazdává változva répát adagolok neki lazításképp. Gergővel kocsisat játszunk. Ákossal horgászfelszerelésekről elmélkedünk. És mindezt sokszor szinte egyszerre. Tér és idő nem számít!

Közben pedig próbálunk hangolódni a kis Flóránk érkezésére. A gondolataim egyre sűrűbben kalandoznak az első találkozás felé, amely feltehetőleg december végére, vagy január elejére várható. Addig még rengeteg tennivaló vár ránk!

Jelenlétünk az őszben

Nagyon szeretem a jelen pillanatban rejlő lehetőségek felfedezésére tanítani a gyerekeimet. Sokszor hívok segítségül internetről letölthető bakancslistákat gyerekek számára azért, hogy fókuszáltabb figyelmet tudjak a témára fordítani. Voltunk már kis őszi elmélyülős sétán a közeli kis erdőben, satíroztunk fatörzset ceruzával, hordjuk haza folyamatosan a különféle színekben pompázó faleveleket, és persze a gesztenyegyűjtögetés sem maradt el idén sem.

Ilyenkor megmártózunk az ősz adta lehetőségekben, és élvezzük egymás társaságát is. Úgy látom, hogy Anna, Ákos és Gergő nyitott erre, én pedig igazán büszke vagyok rájuk.

Nagy hatást gyakorol rám a dán hygge is, amelynek nagy hasznát lehet venni ősz-időben. Szívesen gyújtok egy gyertyát a családi vacsorák alkalmával, amely igazán fel tud melegíteni egy-egy nehezebb pillanatot is, A komorságból a gyertya varázslatos fényében könnyen meghittség formálódik. Fantasztikus dolog!

Lassan itt az őszi szünet…

Nagyon várjuk az őszi szünetet, hiszen a családunk Egerben tölt majd október végén három napot. Ennek apropója egyrészt a feltöltődés, másrészt pedig az, hogy Anna gyerekagykontroll tanfolyamon vesz részt. Családi célunk, hogy minden gyermekünk 7. életévét betöltve részt vehessen a tanfolyamon, hiszen fontosnak tartjuk az önfejlesztést, már gyermekkorban is. Erre pedig remek lehetőség az Agykontroll.

Eger, nemsokára ott vagyunk!

Andrea