Rimóci-Orbán Andrea

Rimóci-Orbán Andrea

Meseíró, lelkes önfejlesztő

“Mesével a sikeres gyermeki személyiségért!”

Bemutatkozás

Elsőként az életemről mesélek neked. 35 éves vagyok. Martfűn élek a férjemmel (Attilának hívják), és a 3 gyermekemmel (Anna 6 éves, Ákos 4, Gergő pedig 2). Szeretek gyerekekkel foglalkozni, és segíteni nekik, hogy jobbá válhassanak. Ehhez kötődik végzettségem is. Történelem-művelődésszervező szakon végeztem az egri Eszterházy Károly Főiskolán.

Hogyan kerültem kapcsolatba a meseírással?

2011-ben egy meseíró pályázat kiírását olvastam az interneten, és hirtelen ötlettől vezérelve beneveztem A tükörbe zárt királylány című mesémmel. Intuitív ember vagyok, akit a megérzései indítanak a cselekvésre.

Most is így volt. Írás, beküldés és legnagyobb meglepetésemre megjelenés egy dévai könyvkiadó válogatáskötetében. Ez az élmény inspirált a folytatásra.

Ha  olvasni akarsz még a kezdetekről, itt megteheted:

 https://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar-jasz-nagykun-szolnok/mutassuk-meg-a-gyerekeknek-hogy-magyarorszag-mesevilag-564804/

Hosszabb meseírói áramszünet – avagy anyaként mesélni

2014 januárjában megszületett kislányom, Anna. Őt két fiútestvér követte: Ákos (2015. június) és Gergő (2017. augusztus). Az életem gyökeresen megváltozott, és vele a mesék szerepe is. Eddig én írtam sajátot, most másokét olvastam nekik.

Jobban megismertem napjaink gyermekirodalmát. Bogyó és Babóca, Anna, Peti és Gergő, s a többiek ott sorakoztak a polcokon. Amikor pedig elfogyott a készletünk, a gyerekek biztattak, hogy mondjak saját “szájas mesét” (Anna kislányom elnevezése), amit együtt találtunk ki. Ők ötleteltek, mi legyen benne, én meg tálaltam nekik.

Sokszor kértek, hogy a hétköznapokban történt események szerepeljenek a mesében.

Mesés önfejlesztés

Ekkor jött a felismerés, hogy ha ezt hétköznapi helyzetekre ilyen jól lehet alkalmazni, ki kellene próbálni azt, hogy pozitív gondolatokat beleírva hogyan lehet fejleszteni a személyiségüket mesével.

Van egy kedvenc idézetem Bruno Bettelheimtől, ami így hangzik: “A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul a saját lelkében olvasni.” Ezt olvasva jött a felismerés, hogy nekem szülőként az a feladatom, hogy támogassam gyermekeim önmegismerésre irányuló kísérleteit a mesék ábécéskönyvének segítségével már nagyon kicsi koruktól kezdve. Hiszen az önfejlesztést nem lehet elég korán kezdeni.

Miben tudok neked segíteni?

Abban tudok neked segíteni, hogy blogbejegyzéseimet olvasva gondolkodjunk együtt a gyermekek személyiségfejlesztésének hatékony módjairól. Ezen felül konkrét példameséket, és hozzá kapcsolódó feladatokkal buzdítalak majd téged, és gyermekedet az első közös lépések megtételére az önfejlesztés mezején.

 

 

Részleges őszi-téli álom

Részleges őszi-téli álom

Most számomra is a pihenés lesz az első! Hosszas vívódás után úgy döntöttem november 1-től február 28-ig részleges őszi-téli álomba vonulok, és így a blogírással is minimálisat fogok foglalkozni. Ennek oka, hogy december végére, vagy január elejére várjuk családunk...

Őszi hétköznapok

Őszi hétköznapok

Ilyenkor a legnagyobb kihívás: mosolygósabbá tenni a hétköznapokat! Hogy telnek napjaim? Arra gondoltam, szentelek egy bejegyzést az ősszel kapcsolatos élményeimnek, felfedezéseimnek. Szeretnélek körbevezetni a jelenleg engem foglalkoztató kihívások során. Biztosan...

(Újra) őszülünk…

(Újra) őszülünk…

Fedezzük fel gyermekünkkel közösen az ősz szépségeit! Egyre hidegebb, esősebb az idő mostanában. A szürkébb idő jobban hajlamosít minket a szomorkásabb hangulatra. Azért, hogy ez ne így legyen... sokat tehetünk például a színes évszak színeinek felfedezésével, egy...