Rimóci-Orbán Andrea

Rimóci-Orbán Andrea

Meseíró, lelkes önfejlesztő

“Mesével a sikeres gyermeki személyiségért!”

Bemutatkozás

Elsőként az életemről mesélek neked. 35 éves vagyok. Martfűn élek a férjemmel (Attilának hívják), és a 3 gyermekemmel (Anna 6 éves, Ákos 4, Gergő pedig 2). Szeretek gyerekekkel foglalkozni, és segíteni nekik, hogy jobbá válhassanak. Ehhez kötődik végzettségem is. Történelem-művelődésszervező szakon végeztem az egri Eszterházy Károly Főiskolán.

Hogyan kerültem kapcsolatba a meseírással?

2011-ben egy meseíró pályázat kiírását olvastam az interneten, és hirtelen ötlettől vezérelve beneveztem A tükörbe zárt királylány című mesémmel. Intuitív ember vagyok, akit a megérzései indítanak a cselekvésre.

Most is így volt. Írás, beküldés és legnagyobb meglepetésemre megjelenés egy dévai könyvkiadó válogatáskötetében. Ez az élmény inspirált a folytatásra.

Ha  olvasni akarsz még a kezdetekről, itt megteheted:

 https://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar-jasz-nagykun-szolnok/mutassuk-meg-a-gyerekeknek-hogy-magyarorszag-mesevilag-564804/

Hosszabb meseírói áramszünet – avagy anyaként mesélni

2014 januárjában megszületett kislányom, Anna. Őt két fiútestvér követte: Ákos (2015. június) és Gergő (2017. augusztus). Az életem gyökeresen megváltozott, és vele a mesék szerepe is. Eddig én írtam sajátot, most másokét olvastam nekik.

Jobban megismertem napjaink gyermekirodalmát. Bogyó és Babóca, Anna, Peti és Gergő, s a többiek ott sorakoztak a polcokon. Amikor pedig elfogyott a készletünk, a gyerekek biztattak, hogy mondjak saját “szájas mesét” (Anna kislányom elnevezése), amit együtt találtunk ki. Ők ötleteltek, mi legyen benne, én meg tálaltam nekik.

Sokszor kértek, hogy a hétköznapokban történt események szerepeljenek a mesében.

Mesés önfejlesztés

Ekkor jött a felismerés, hogy ha ezt hétköznapi helyzetekre ilyen jól lehet alkalmazni, ki kellene próbálni azt, hogy pozitív gondolatokat beleírva hogyan lehet fejleszteni a személyiségüket mesével.

Van egy kedvenc idézetem Bruno Bettelheimtől, ami így hangzik: “A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul a saját lelkében olvasni.” Ezt olvasva jött a felismerés, hogy nekem szülőként az a feladatom, hogy támogassam gyermekeim önmegismerésre irányuló kísérleteit a mesék ábécéskönyvének segítségével már nagyon kicsi koruktól kezdve. Hiszen az önfejlesztést nem lehet elég korán kezdeni.

Miben tudok neked segíteni?

Abban tudok neked segíteni, hogy blogbejegyzéseimet olvasva gondolkodjunk együtt a gyermekek személyiségfejlesztésének hatékony módjairól. Ezen felül konkrét példameséket, és hozzá kapcsolódó feladatokkal buzdítalak majd téged, és gyermekedet az első közös lépések megtételére az önfejlesztés mezején.

 

 

Könyves Kihívás 2022

Könyves Kihívás 2022

2022-ben újabb gyermeknevelési könyveket mutatok be neked! Vigyázz, kész, rajt! 2021-ben kezdődött... Tavaly találtam ki a Könyves Kihívást a magam számára, amellyel szerettem volna megnövelni a gyermeknevelési könyvek olvasásának gyakoriságát az életemben. Emellett...

Flóra a fedélzeten

Flóra 2022-t választotta! 2022. január 7-én 9.30-kor megérkezett hozzánk a családunk negyedik gyermekeként Flóra. Súlya akkor 3510 gramm, hossza 55 cm. Mindenki jól van... azóta is!

Vedd le a polcról! – Könyves Kihívás 2021

Vedd le a polcról! – Könyves Kihívás 2021

November: Faragó Melinda - Farkas Gyöngyi Karolina: Legyél érzelmeid mestere - Ötlettár a düh és szorongás kezelésére Egy újabb remek könyv tele feladatokkal a két szerzőtől! Miért vártam ezt a könyvet? A szerzők előző könyve - Barátkozni jó! címmel - nagyon kedvező...